петък, 29 юни 2012 г.

Контрапротестът днес: Искат отменяне на данъците за богати хора

Вчерашните контрапротести на недоволстващи от президентското вето върху закона за горите днес прерастнаха в демонстрация, целяща отменянето на данъците за най-богатите 5% от населението.

 

На днешното шествие от опашката на коня на паметника на Незнайния войн до предната лява ноздра на същия кон се събраха над 43-ма протестиращи, а именно - 44.

 

"А, тука сме, снощи спахме в Софиата, кмето плати. И ни викат, дека ше има повече работа за нас и ей ни. У-у-у! Всеки ден ще е така до победата" - каза жена, държаща плакат в полза на това данъци да се събират само от тези, които реално ползват държавни услуги и не могат да си позволяват частни алтернативи.

 

"Децата са в чужбина, оти нема как да ги наемат тука, да им плащат осигуровки, глопосте. Ако се махнат тиа такси и данъце, челядта ще доде да работи нелегално тука, а не по Гърция и Италя" - каза друг протестращ, като допълни, че не е сигурен дали догодина ще подкрепи сегашното правителство на изборите, тъй като все още никой не му е дал инструкции на кой номер да "хвърли хиксо".

 

Богатата 1/20 от населението обяви, че аплодира протестиращите и им се възхищава, че демонстрират в техен интерес, така че да не се налага те да изпотят висшата италианска мода по себе си в тая жега.

 

zhelyo


Предна Не!новина Случайна Не!новина! Следваща Не!новина


--

Няма коментари:

Публикуване на коментар